keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen neuvola

...ja valtakunnassa kaikki hyvin.

Niin.

Sen jälkeen, kun oli ensin etsitty kohtua, sitten asukasta ja julistettu jo kohtu tyhjäksi. Ensin piti itkeä järkytyksestä, sitten luojan kiitos helpotuksesta.

Sain tingattua itselleni toksoplasmoosikokeen sekä mielenrauhaultran jo ensi viikolle. Np-ultra on joskus parin viikon kuluttua.

Paljon olisi kerrottavaa, mutta mieheni valtasi koneen niin, että kun viimein pääsin netin ääreen, olen jo silmät ihan ristissä. Toivottavasti ensi yönä mieli on keveämpi ja uni tulee paremmin.

Edit vähän virkeämpänä:

Tärkein jäi sanomatta eli pikkuinen oli kasvanut hyvin ja oli alkanut jo liikkua! Mitat vastasivat viikkoja 8+6, mutta en ole tästä huolissani, sillä laite oli aataminaikuinen ja näin itsekin, miten epämääräisesti hoitaja sai pikkuisen mitattua. Vau.fi:n laskurin mukaan pikkuinen on alkanut liikkua tiistaina, joten eiköhän se ole kehitykseltään ihan ajassaan. Pikkuinen kulta.

Jos siellä taustalla on joku, joka miettii menisikö alkuraskauden ultraan yksityiselle vai odottaisiko neuvolan ultraa, niin suosittelen vahvasti yksityistä. Kunnollista ultrauslaitetta. Lääkäriä tekemään tutkimusta. Jos ei olisi ollut tietoa siitä, että pikkuinen on jo kerran nähty, eläisin tänään siinä uskossa, että kaikki on mennyttä.

post signature

20 kommenttia:

 1. Siis mitä siellä tapahtui? Kuulostaa aika järkyttävältä käynniltä. Onneksi kaikki kuitenkin hyvin, mikäli ensimmäinen lause on totta.

  VastaaPoista
 2. Huh helpotusta. Olet ollut mielessä paljon... Vaan mikä on toksoplasmoosikoe?

  VastaaPoista
 3. Sitä ei meinannut millään löytyä, oli kyllä ihan kamalaa, mutta onneksi onnellisesti päättyi etsintä lopulta. Varmaan vartti etsittiin ja välillä hoitaja haki lääkäriä ja parempaa ultrauslaitetta, mutta kumpaakaan ei ollut saatavilla. Sillä viimeisellä yrityksellä pikkuinen onneksi löytyi <3

  Toksoplasmoosi on tauti, jonka voi saada kissoista tai raa-asta lihasta. Jos sen on kerran sairastanut, sille on immuniteetti. Kysyin noiden kissojen vuoksi, onpahan yksi huoli vähemmän jos vasta-aineita löytyy!

  VastaaPoista
 4. No jopas... enpä ole kuullut kohtua julistetun tyhjäksi, ennenkuin asia on varmuudella tutkittu :( Onneksi kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 5. Voi taivas miten alkoi tuo sinun ultrakäyntisi! Luojan kiitos kaikki päättyi onnellisesti. :)

  VastaaPoista
 6. ei voi olla totta! mikä lie hiihtolomatuuraaja zoomaillu siellä neuvolassa? pääasia että toilailulla oli hyvä loppu:)

  VastaaPoista
 7. onnittelut virkeästä asukista! Julkinen puoli se aina osaa yllättää palvelukyvyllään! Oli mukava kuulla, että tuota toksoplasmoosiakin voi testailla. Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa itsekin täytyy mennä niihin kokeisiin..

  VastaaPoista
 8. Huhhuh, mikä käynti! Onneksi kaikki on hyvin :)

  Toksoplasmoosi on vissiin aikas paha juttu raskaana ollessa. Eikös suosituksena ole ettei raskaana oleva saa edes kissanhiekkoja vaihtaa/niihin koskea, ettei sitä bakteeria (?) saa? Delegoi tuo homma nyt puolisolle :)

  VastaaPoista
 9. Oikein paljon onnea raskaudesta!
  Tuo on todella ikävä kokemus, kun ei ultralla meinaakaan näkyä mitään. :( Itselläni on samanlaisia kokemuksia, eli kävin raskauden hyvin alkuvaiheessa useamman kerran ultrassa, ja vasta lähes np-ultran aikoihin alkoi niillä ilmeisen huonoilla laitteilla näkyä kunnolla. Lisäksi sikiö oli kiinnittynyt jonnekin kohdun viimeiseen sopukkaan, eli näkyvyys oli senkin takia aluksi huono. Mutta meillä loppu hyvin kaikki hyvin, ja jos teilläkin liikettä jo näkyi niin hyvältä vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
 10. Järkkyä pelottelua neuvolassa !!

  Joo, itse olin raskausaikana ihan hysteerinen noiden kissojen (ja niiden syljen) kanssa. Jossain kyläpaikassakin vierailun jälkeen piti käsiä desinfioida hullun lailla, kun en kuitenkaan malttanut pitää niistä näppejäni erossa jos kisuli tuli jalkaa kyhnyttämään =)

  Onnittelut liikkuvaisesta toukanpojasta! (tai tytöstä) =)

  Terkuin,
  Lilli

  VastaaPoista
 11. Huh, olipa kylmän hien nostattava ultrakokemus. Onneksi kaikki vaikuttaa olevan hyvin, jos pieni jo liikkuukin.

  En ole vielä neuvolassa ultraan päässytkään, enkä tiedä kuunnellaanko siellä vain sydänääniä. Kävimmekin alkuraskauden ultrassa JA mielenrauhaultrassa tutulla lääkärillä lapsettomuusklinikalla. Ja kyllä, olivat joka pennin arvoisia käyntejä. Lisäksi np-ultran ja seuraavan neuvolakäynnin, jossa siis ensimmäisen kerran kuunnellaan sydänäänet, välille tulee yhteensä 1,5 kk:n pätkä, joten olemme menossa vielä neuvolakäyntiä odotellessa kuuntelemaan sydänääniä. Näin siis Helsingissä.

  VastaaPoista
 12. Toden totta nuo laitteet saattavat vaihdella ihan hirveästi. Jopa samassa paikassa, eli itse olen viimeiset ultrat käynyt ihan äitiyspolilla ja siellä taitaa olla yksi "luksusultra" ja muut ihan karvalakkimallia. Ihmettelen edelleen, miten niistä mitään näkyy. Kun on itsekin jo aika monessa ultrassa käynyt enkä meinannut mitään nähdä.

  Toksosta sen verran, että jos olet joskus omistanut kissoja, niin on hyvin mahdollista, että olet sen sairastanut jo. Näin ainakin mulla - onneksi. Yksi huoli vähemmän...

  VastaaPoista
 13. Onnea hyvistä uutisista! Yhteen asiaan on pakko kommentoida: ei se sikiön näkyminen aina tutkimuksen tekijän taidosta ole kiinni..niin kuin täällä muutamista kommenteista päätellen ihmiset ajattelevat. Ja vielä vähemmän kukaan kiusallaan pelottelee äitiä ja viivyttelee sydänäänien löytämisessä. Mutta onneksi lopulta Teillä oli kaikki hyvin =)

  VastaaPoista
 14. Moikka!
  Hui mikä keikka, mutta onneksi onnellinen loppu. :)
  Yllättävää kuulla, että neuvolassa yleensä ottaen on ultra. Meillä Espoossa neuvolassa kuunnellaan vain sydänäänet ja sen lisäksi raskauden aikana kaksi ultraa: NP ja rakenneultra. Ylimääräiseen ultraan pääsee ymmärtääkseni vain lähetteellä paikalliseen terveyskeskukseen. Eli siinä mielessä teillä on keskimääräistä parempi neuvolapalvelu. :)
  Ihanaa odotusta!

  VastaaPoista
 15. Juu meillä on neuvola terveyskeskuksessa ja terveyskeskuksessa on ultra. Jos ei olisi, niin seuraavaksi yksikkö olisi noin 60 km päässä eli jotenkin siihen liittynee, miksi ultravehje löytyy. Oon kuullut kyllä tuosta, että isommilla kylillä tai niiden läheisyydessä neuvoloissa ei ultraa välttämättä ole.

  VastaaPoista
 16. Hei olit käynyt kommentoimassa blogissa, kiitokset. :)

  Kisasin ensimmäisessä raskaudessa viikoille 24. asti suurinpiirtein. Vauva syntyi lokakuun 1. eli tuolla kesäkuun alussa lopetin treenaamisen ja kisaamisen, vaikka heinäkuun alkuun asti olin kisoihin ilmoittautunut, toiveikkaana :)

  Minulla oli tuolloin nimittäin jonkin verran harjoitussupisteluja, jotka lopulta vaikeuttivat liikkumista niin, että juokseminen ei tuntunut enää kivalta. Sen takia sitten jätin kunnon treenaamisen (esim. kotona otin koiran kanssa vain pujottelua ja kontaktikapistusta, joita treenatessa en itse siis paljon liikkunut).

  Nyt on meneillään toinen raskaus 19+0 ja kovasti toivon, etteivät supistelut alkaisi nyt niin varhain, ihan vain senkin takia, että on jo toinen raskaus ja ne saattavat herkemmin sitten saada jotain aikaiseksi. Edellisessä eivät tehneet mitään, synnytyskin käynnistettiin ihan epäkypsästä tilanteesta, vaikka puolet raskaudesta oli jo supistellut.

  Huomenna olen menossa Jaakko Suoknuutin koulutukseen ja toiveissa olisi pystyä vielä ainakin tämän kuun lopussa kisaamaan. Supistelua on vain ihan normaaleissa rajoissa, ei vaikeuta liikkumista ja muutenkin vointi on erinomainen :) Itse menen täysin sen mukaan mikä vain hyvältä tuntuu, sen kyllä sitten hoksaa kun ei enää kroppa anna myöten ja osaa lopettaa ajoissa, näin luotan.

  Nyt peruskunto on ehkä hivenen parempi kuin ekassa raskaudesssa, se varmasti on se suurin tekijä, miten hyvin jaksaa treenata ja liikkua raskaana ollessa. Hyväksihän se vain on esimerkiksi synnytystä ajatellen, jos loppuun asti voi ja jaksaa liikkua, mutta jos itsestä tuntuu, että parempi jättää väliin, niin sitten keskittyy johonkin muuhun liikuntamuotoon, niitähän riitää :)

  Toivon raskauteesi kaikkea hyvää ja että se sujuisi ilman suurempia ongelmia loppuun asti!! Aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 17. Voi kamala että pitää tuollaiset kauhunhetket käydä läpi, mutta onneksi turhaan. Ihania uutisia jee!!!

  VastaaPoista
 18. Onnea hyvistä neuvolakuulumisista! Onneksi kaikki oli tosiaan lopulta hyvin. :)
  Ihan pian siitä pienestä alkiosta tuleekin jo sikiö. <3

  VastaaPoista
 19. Täällä päin, ja monessa muussain paikassa on niin, ettei neuvoloissa edes ole ultramahdollisuutta. Eli käytännössä eka ultra olis kunan tarjoama, meillä nt-ultra. Mutta sitäkään ei kaikkialla ole automaattisesti ilmaisena.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi.