keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Ryminällä raskauskaapista ja vauvan ensimmäinen ulkomaanmatka

Tällä viikolla paikkani tuli julkiseen hakuun, asiakkaat ovat jo soitelleet ja kyselleet, mihin olen menossa. Pakko on ollut kertoa, vaikka vielä-yksi-ultra-ennenkuin-kerron tuntuisi edelleen hyvältä taktiikalta.

Niin, yksi ultra. Rakenneultra. Puolivälin pysäkki.

Ensi viikossa on muutakin jännitystä kuin rakenneultra. Jos kaikki on hyvin, vuorossa on vauvan ensimmäinen ulkomaanmatka, Kreikkaan. Arvoin pitkään uskallanko lähteä, lähinnä toksoplasmoosin vuoksi. Sitähän minulla ei ole ollut ja Kreikassa se on huomattavasti yleisempi, kuin täällä. Kun minulle tarpeeksi monta kertaa toistettiin, että kunhan syön kunnolla kuumennettua ruokaa niin vaara on pieni, sain tehtyä päätökseni. Enää ei pelota, mutta askarruttaa kyllä, mitä uskallan syödä. Ruokien suhteen listerian ja tokson suhteen olen ollut hyvin tarkka, mutta muutoin en ole suhtautunut ruokarajoituksiin kovin tiukasti. Useimmat muut rajoitukset ovat sellaisia, että pienistä määristä ei ole haittaa. Toksoplasmoosiin tai listerioosiin taasen ei voi sairastua vain vähän.

Vinkkejä vatsansisäisen asukin kanssa matkailuun otan ilolla vastaan! Etenkin siitä syömäpuolesta kuulisin mielelläni, miten muut ovat tehneet. Nähdäkseni ainakin pitsaa ym uskaltaa syödä - siinähän koko paketti on ollut uunissa. Kasvikset on ilmeisesti muuten unohdettava viikoksi, mutta uskaltaisiko hedelmiä syödä itse kuorien ja pesten? Meillä on huoneistohotelli jääkaapilla ja keittiönurkkauksella, joten tarvittaessa jotain pientä voi asunnollakin kokkailla. Melkoista asennemuutosta matka kyllä vaatii, tähän saakka kaikkea on estoitta maistettu.

Vauvan liikkeet ehkä tuntuvat, ehkä eivät. En halua myöntää tuntevani, itsellenikään, ennenkuin tiedän varmaksi.

Uusimpana huolena on mahan kasvun puute ja painonnousun puute. Ei kasva, ei nouse. Voiko vauvakaan kasvaa kunnolla, kun ei se missään näy?! Vauvelista on otettu mitat ultrassa viimeksi maaliskuun lopulla, olisi kiva tietää, että onko se kasvanut niinkuin pitää.

Päätös olla kysymättä sukupuolta etukäteen on horjumassa. Tieto voisi auttaa luomaan mielikuvia vauvasta ja tekemään vauvan tuloa konkreettisemmaksi omassa mielessäni. Päätös kysymisestä tai kysymättä jättämisestä on täysin minun tehtäväni. Mieheni ei usko, että ultrassa nähty sukupuoli kuitenkaan pitäisi paikkaansa.

Vaaleanpunaisia pehmoisia päiviä.

post signature

7 kommenttia:

 1. Rakenneultra jo noin lähellä <3. Me aiotaan kysyä sukupuolta ihan juuri tuon vuoksi, että asukista tulisi jotenkin konkreettisempi... Monilla ensiodottajilla alkaa näkyä raskaus vasta puolen välin jälkeen, joten ei hätää. Varsinkin jos olet pitkäselkäinen ihminen. Itse olen lyhyt ja persjalkainen, niin ei ihme, että maha pullahtaa esiin jo nyt rv17. Ihanaa Kreikan matkaa teille! Kyllä minä söisin normaalisti hedelmiä siellä pestynä. Samat hedelmät ne tänne kuljetetaan...

  VastaaPoista
 2. Mä olin raskausaikanani Italiassa. En tiedä, olinko ylihysteerinen vaiko en, mutta kaikki mitä söin, varmistin aina, että on hyvin kypsennettyä. Eritoten kalan kanssa olin tarkka ja vielä erikseen pyysin täysin kypsänä. Salaatteja en syönyt, samoin juustoja ja kylmäkypsennettyjä lihoja (mm. italiassa ilmakuivatut kinkut yms) välttelin, Jäätelöäkään en uskaltanut syödä. Myös jääpalat pyysin jättämään ravintolassa limuista pois.
  Mutta tosiaan, mä olin varmasti ylihysteerinen, mutta pelkäsin kovasti myös tuota listeriaa. Moni kaveri on osannut relata reissuillaan raskausaikanakin ja ovat syönyt, mitä lystäävät ja ovat säästyneet silti listerioilta.
  Mutta siis, koska tiedän, et suakin huolestuttaa aihe, niin tässä omat kokemukseni ulkomaalla syömisestä raskausaikana...

  Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Nauti!

  Amilda

  VastaaPoista
 3. Kyllä se maha sieltä alkaa kasvaa, usko pois! Ja joillakin vauveli kasvaa vain niin "syvällä" ja toisilla taas ihan "pinnassa". Lähiviikkoina varmasti alkaa jo näkyä - ja tuntua :)

  VastaaPoista
 4. Toi on just se pelottava väli, missä odottaa että alkaa näkyä ja kuulua, mutta ei ihan vielä... Sitten kun vauvan potkut tuntuu siihen saa vihdoinkin yhteyden ja helpottaa, usko vaan :) Voithan sä käydä neuvolassa kuuntelemassa sykettä jos huolestuttaa, varmasti ymmärtävät huolesi kun teillä on monta pettymystä takana.

  VastaaPoista
 5. Me oltiin Havajilla, kun olin suurin piirtein samoilla viikoilla kuin sinä - tai no, vähän alle.

  Söin aika surutta kaikkea mitä syön täällä Tanskassakin. Sushit ja homejuustot jätin väliin kuten kotonakin mutta muuten söin salaatit ym. lisukkeet asiaa edes ajattelematta. Lihan pyysin aina well-done, tosin siellä kuumassa tuli syötyä paljon kasvisruokaa.

  Me haluttiin tietää sukupuolet juuri tuon konkretian vuoksi. Päätettiin nimetkin aika ajoissa ja ollaan puhuttu tytöistä keskenämme jo ihan nimillä. Ja tietty varustautuminen on ollut helpompaa etukäteen, kun tietää sukupuolet.

  VastaaPoista
 6. Itsellä menossa pari viikkoa enemmän kuin sinulla ja esikko tulossa. Sanoisin, että vasta pari viikkoa sitten alkoi vauvamaha näkymään seisoessa. Tätä ennen (ja vieläkin...) otin aamuisin sängyssä vielä maatessa kännykällä kuvan sivulta :) Siinä saattoi nähdä pientä kehitystä. Tuskasta se oli odotella nuo väliviikot, että liikkeet ja maha konkretisoituvat.

  Ihanaa Kreikan matkaa teille! Nauti auringosta ja lämmöstä. Käy kateeksi :)

  VastaaPoista
 7. Täällä tapahtuu jotain kummallista... Kaikki kommentit ovat poistuneet minusta riippumattomista syistä.

  VastaaPoista

Jaa ajatuksesi.